Valikko Sulje

Mitkä ovat rakennekynnet?

Rakennekynnet ovat nimensä mukaisesti rakennetut kynnet jotka tehdään omien kynsien päälle  siihen tarkoitetuilla UV-valolla kovetettavilla massoilla. Teen Parturi-Kampaamo Opaalissa geelikynsiä ja käytän työssäni ainoastaan muotteja, joilla voin luoda juuri sinulle sopivat kynsirakenteet sillä jokaisen kädet, sormet ja kynnet ovat erilaisia. Tämä vaikuttaa myös siihen minkä muotoiset kynnet sinulle sopivat.

Rakennekynnet tuovat arkeen kauneutta ja kestävyyttä kynsille. Mahdollista on tehdä myös kevyempi versio geelikynsistä, jolloin geelaamme vain oman kynnen ja jätämme varsinaisen jatkeen rakenteineen tekemättä. Tällöin geelaus toimii luonnollisenkynnen vahvistuksena ja estää kynsiää katkeamasta. Oman kynnen geelaus on ikäänkuin rakennekynsien pikkusisko.

Yksi vaihtoehto on tehdä myös geelilakkaus, joka on kaikkein kevein vaihtoehto. Geelilakkaus antaa kynsille kauniin ja viimeistellyn lookin noin kolmeksi viikoksi.

Miten kauan rakennekynnet kestävät?

Rakennekynnet pysyvät noin 3-5 viikkoa. Mikäli sinulla ei ole aiemmin ollut rakennekynsiä, suosittelen että huollatat kyntesi ensihuollossa 3 viikon kuluttua laitosta, jotta näen miten nopeasti omat kyntesi kasvavat ja miten tehdyt rakenteet käytössä kestävät. Tällöin huollossa päästään myös vähemmällä työllä ja ajalla jos kynnet ovat vielä hyvin paikallaan ja merkittäviä ilmaantumia ei ole ehtinyt syntyä.

Miten kynsien kanssa toimitaan?

Rakennekynnet eivät ole tuhoutumattomat. monesti kuulee että ”Nyt ei tarvitse varoa kynsiä kun on nämä tekokynnet!”.  Väärin. Rakennekynsiä täytyy hieman varoa: Kolauttaminen, naputtelu, iskut, vääntäminen, nämä kaikki aiheuttavat helposti kynnen ilmaantumista ja lohkeamisia sekä pahimmillaan hyvin kivualiaita kynnen katkeamisia ja repeämisiä. Rakennekynnet eivät ole työkalut! Hyvä sääntö on se, että kohtele kynsiäsi kuin koruja.

Muista että uusiin kynsiin ja pituuteen tottuminen vie aikansa. Alkuun olisikin parempi tehdä hieman maltillisemmat kynnet jotta oppisit toimimaan niiden kanssa.

Voiko tehdä rakennekynnet lyhyisiin kynsiin?

Voi tehdä. Jos sinulla on tapana pureskella kynsiä, rakennekynnet ovat hyvä vaihtoehto oppia pois ikävästä tavasta. Jos omat kyntesi ovat kovin lyhyet, huoltoväli on lyhyempi kuin normaalikynsillä sillä kynsien kesto on alkuun huonompi. Sitten kun omat kytesi ovat hieman pidemmät, on huoltovälikin pidempi sillä omakyntesi jaksaa kantaa tehdyn rakenteen paremmin. Hyvin lyhyeen kynteen on suositeltavaa tehdä lyhyet kynnet jotta vältytään katkeamisilta.

Vahingottuvatko omat kynteni?

Omat kyntesi pysyvät vahingoittumattomina mikäli geelikynnet tehdään oikein ja puhtailla, desinfioiduilla työvälineillä. Mikäli kynnen rakenne tai huolto on tehty huolimattomasti ja likaisilla työvälineillä, riski esimerkiksi bakteeritulehduksiin ja oman kynnen vaurioihin kasvaa merkittävästi. Väärin tehdyt kynnet saattavat aiheuttavaa myös kipua, jota ei kuulu tuntea mikäli kynnet on tehty oikein. Jos kynnet aiheuttavat kipua, ne tulee viipymättä poistaa ja tehdä uudelleen. Väärin tehdyt, helposti irtoavat kynnet voivat aiheuttaa oman kynnen vaurioitumisen irrotessaan ja repäistessään mukana palan kynsilevyä.

Miten rakennekynnet poistetaan?

Kynnet (sekä oman kynnen geelaus että varsinaiset rakennekynnet) poistetaan ainoastaan viilaamalla kynsiteknion toimesta. Niitä ei voi liottaa ja ne eivät irtos kynsilakanpoistoaineella. Poistaminen on tärkeää tehdä oikein jotta omat kyntesi eivät vaurioidu.

ÄLÄ KOSKAAN REVI KYNSIÄ IRTI!!!

Repiminen aiheuttaa omien kynsilevyjesi irtoamista toisistaan ja pahimmillaan mukana lähtee niin paljon omaa kynttä että oma kyntesi ei enää riitä suojaamaan kynsilevyn alla sijaitsevia hermoja ja se sattuu hyvin kipeästi.

Miksi ottaisin rakennekynnet?

Rakennekynnnet tuovat käsille kauneutta ja hyvää fiilistä. Kauniiden, huoliteltujen kynsien kanssa tulee ”fiini olo” joka tuo omalta osaltaan  hyvinvointia ja iloa. Ne myös kestävät oikein tehtyinä hyvin ja estävät omia kynsiä liuskoittumasta ja vähentävät pahoja tapoja, kuten kynsien pureskelua ja kynsitikkujen sekä kynsinauhojen nyppimistä. 

 

Miten varaan teille ajan?

Voit varata ajan verkkoajanvarauksesta

Verkkoajanvaraus toimii ympäri vuorokauden. Huomaathan, että alennuksia ja kampanjoita ei ole huomioitu ajanvarauksessa, ne lasketaan hintaan maksettaessa palvelusta.

Voit myös soittaa Opaalin  puhelinnumeroon 050 47 168 47 arkisin klo 10-17 tai laittaa viestiä vaikkapa Facebookissa tai Instagramissa  joissa on myös tekemiäni kynsiä. @parturikampaamoopaali

Instgramissa minulla on myös rakennekynsiin keskittyvä tili @nailpassionista_gelnails